torsdag 29. november 2007

Min besettelse


I dag opplevde jeg et gjensyn med en god, gammel følelse. Eller, den er i grunn ikke så altfor god. Bare gammel.

Vel. Jeg satt harmløst i sofaen min, som vanlig. På tv gikk det et program om M2M, og om hvordan deres karriere har forløpt. Jeg rocket med på musikken (jepp, jeg skammer meg), og generelt koste meg. Jeg ofret faktisk ikke mangelen på kjæreste en tanke. Men plutselig kom det. Jeg frøs til.

"De to jentene, Marion og Marit, fikk til og med en gjesterolle i den populære ungdomsserien Dawsons Creek. Og det hele toppet seg da de fikk varme opp for det populære bandet Hanson. De ble faktisk også sammen med hver sin Hanson."

*Mmmbop spilles i bakgrunnen, og det vises bilder av Min Taylor*

Sjalusi og brennende forelskelse.

Jeg kjente et lite hat til disse to fjortissene. Hvordan i all verden greide de det? De greide å spille i den gamle favorittserien min, og i tillegg ble de sammen med en Hanson hver?! Det er da virkelig som stjålet ut av mine dagdrømmer.

Men, la oss fokusere på det viktigste. At de stjal Hanson fra meg.

For jeg kan like gjerne innrømme det: jeg er en tidligere obsessed Hanson-fan. En jeg-vil-puste-Hanson-og-jeg-vil-leve-Hanson-og-jeg-kan-aldri-
klare-meg-om-jeg-ikke-får-gifte-meg-med-Taylor-fordi-jeg-
har-aldri-elsket-noen-så-høyt-i-mitt-liv-og-jeg-klarer-ikke-
la-være-å-hyle-fordi-følelsene-er-så-sterke-så-jeg-tror-jeg-
dør-snart-fan.

Mye likt en psykose, tror jeg.

Ja. Jeg tapetserte rommet mitt med plakater. Jeg tapetserte klasserommet med plakater (til stor forargelse for guttene i klassen). Vinduet mitt var fullt av plakater, innvendig og utvendig - for jeg likte å se de tre guttene når jeg kom hjem fra skolen. Og jeg pustet virkelig Hanson. Jeg hørte på cd'n, jeg snakket om dem til venninnene mine (vi var forelsket i en hver), jeg skrev om dem i stiler, jeg kranglet om dem på skolen, jeg var konstant på chattesiden deres, jeg så alt jeg kunne om dem på tv, jeg kjøpte tyske blader jeg ikke forsto - bare fordi det var et lite bilde av dem der. Og jeg og venninnene mine så videoene deres, som vi bestilte fra USA, både baklengs, forlengs og i saktefilm.

Og jeg dagdrømte virkelighetsnære drømmer om hvordan jeg skulle treffe min Taylor. Det gikk som regel ut på at de skulle komme kjørende gjennom Lillehammer, og at jeg tilfeldigvis skulle gå langs veien. Og det var i grunn det som trengtes. For Taylor ville kjenne igjen kjærligheten når han så den gå der langs veien.

Jeg tror faktisk jeg var litt syk.

Det store klimakset var da jeg vant et møte med mine tre Guder gjennom Hit40. Ingen kan si jeg ikke fortjente å vinne. Jeg sendte tonnevis med småkort, et digert kort (så stort at det vakte oppsikt på det lokale posthuset), samt en mail hvor jeg forklarte hvor mye jeg elsket Hanson og musikken de spilte. Og TV2 fant altså ut at jeg var en verdig vinner. Og til alt hell fikk min mor overtalt Hit40 til å ta med min søster også. Ellers ville vi antagelig vært bitre fiender den dag i dag.

Men, ja. Vi fniste og hylte konsekvent etter dette. Det går rykter om at folk hørte oss to km lenger nede i bygda, faktisk.

Og vi dro. Hele veien til Sverige. To bygdejenter, på vei til å møte den store kjærligheten. Det var latter, lykke, spenning, redsel. Vi hadde forbredt oss så godt vi kunne. Gaver var handlet inn (Taylor fikk en elefantbamse og et kjede) og brev var skrevet. Brev med telefonnummer, mailadresse og annen informasjon som kunne bli nyttig. De måtte jo ha muligheten til å kontakte oss når de så at vi var De Rette.

Så vi møtte dem. Og jeg har nesten ingen minner fra det hele. Hjernen min er sånn ca. helt blank.

Jeg vet jeg tok de i hendene. Jeg vet at jeg elsket Taylor enda mer i virkeligheten, men at han dessverre ikke delte det. Og jeg vet at vi hadde følgende ordveksling:

Meg på stotrende engelsk: "Here, it brings you good luck."
Han: "Oh, cool."

Jeg levde på det i månedsvis etterpå.

Men Taylor er som mannfolk flest. Han tok ikke kontakt, og kjærlighetshistorien endte i et stort ingenting. Jeg tok ned plakatene fra vinduet, så på andre gutter, og ble etterhvert ikke like skjelven når jeg hørte navnet deres. De gikk sakte, men sikkert, lenger bak i hukommelsen. Inn blant de andre minnene. Minnene om en tid man kunne slippe alle hemninger. Om da man ikke visste hva kjærlighetssorg eller umulig forelskelse var. Da man var 14 år og fjortiss.

Inntil i dag. I dag satt jeg på sofaen og skalv. Jeg så bildene, hørte Mmmbop'ene, og jeg var plutselig forelsket igjen.

Og jeg forbannet at han aldri ble min.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg syns du må nevne at jeg ROPTE "Zac, I loooove you!!!!" under minikonserten, og at han svarte "I love you too". Det var mitt første elsker-deg, og det var forbanna stort...!!!! Han svarte kanskje ikke sånn tilbake når vi møttes og det eneste jeg klarte å si var I love you, I love you, I love you x 1000...... :/ Hehe.

Virkelig, sitter og smiler her jeg sitter, sammen kunne vi nok kommet på utrolig mye fra den turen! For du skreiv ting jeg ikke huska. ;)

Og noe du utelot med vilje var kanskje sitatet ditt på God kveld, Norge: "Dette er den beste dagen av alle verdens dager".

Og mitt:
Reporter: "Hva gjør du hvis Zac går med kjedet du gir han?"
Jeg (med musestemme): "Nei, da døøøør jeg."

Haha... :D

Klem fra søstra!

mirakel sa...

Mettix: Å, nå ga du meg minner også! :D Jeg husker selvsagt godt at du fikk et "I love you too" fra Zac. Jeg tror vi hylte av det hundrevis av ganger. Men jeg har ikke tenkt over at det var første gangen du sa det. For en fin historie, egentlig. :)

Og jeg unnlot med vilje det sitatet, ja. Hehe! Utrolig hvor mye dumt man kan si når man møter sin store kjærlighet. Akkurat dèt har ikke forandret seg med tiden, egentlig.

Nei. Vi burde prøve å få tak i det klippet fra Tv2, egentlig! :)

Og jeg likte denne lille turen down memory lane.

Anonym sa...

Hm ja.. Jeg husker også Hanson. Og The kelly family.. og A1. :P

Anonym sa...

Måtte google gutta litt... Og de er pokker meg gift hele gjengen....!!!! Taylor har tre unger... :-o

http://en.wikipedia.org/wiki/Hanson_(band)

Lothiane sa...

Jeg kjenner ikke til Hanson i det hele tatt, men levde meg veldig inn i dette. Hadde jo mine forelskelser i idoler da jeg var fjortis. :)

Men nå er jeg over 30... og fikk litt den samme følelsen da jeg møtte Fish, som jo er min helt. Ikke at jeg er forelska i ham... men første gang jeg møtte ham så klarte jeg virkelig ikke å snakke. Helt snodig.

Det gikk bedre i år... Da skravla jeg mer, men det tror jeg kanskje ikke han var så glad for. ;)

Anonym sa...

Knallgodt blogget!

Selvsagt skulle han ha vært din, den tufsen. ;-)

mirakel sa...

Emilie: Jeg og venninnene mine laget dans til A1. Og Kelly Family vil for alltid minne meg om min første fest. ;)

Min søster: Jeg vet det. Stikker i hjertet å se at han har fått et liv uten meg..!

Lothiane: Man blir jo litt merkelig når man treffer noen man beundrer litt. Jeg hadde nok aldri klart å føre en ordentlig samtale med noen i Hanson, selv ikke i dag. :p

Lin: Tann, takk. Og ja, han forstår nok ikke helt hva han har gått glipp av!

Anonym sa...

makan til festlig lesing mor!!!!

LT=)

mirakel sa...

LT-snupps: Thank you, thank you. Jeg er kanskje ikke så stolt over den perioden i livet mitt, men det var da virkelig en erfaring. ;)

Anonym sa...

Hahaha! Nå måtte jeg le masse! Søstrene mine og jeg var også Hanson-fans, men vi har alltid ment at det var det endelige tegn på at vi egentlig var lesbiske, begge to, så feminine de gutta var i tenårene.

Fin historie og fin post, spesielt fordi du faktisk fikk møte dem- det er jo en verdig avslutning på det hele (c;

Rigmor sa...

Fin historie - men jeg er en slik snåling som aldri forelsket meg idoler. Istedenfor lurte jeg på hva i alle dager som var galt med meg!

Anonym sa...

Kjempefin historie som du fortalte på en veldig fin måte. Selv hadde jeg O Store Crush når Whitney Houston sang I will allways love you :)

mirakel sa...

Virrvarr: Jeg nektet alltid når folk sa at Hanson var feminine.. men jeg må innrømme at jeg ser trekkene nå. Men jeg syns selvsagt de er staute og fine karer uansett. ;)

Og det var ganske utrolig at jeg fikk møte dem, ja. Selv den dag i dag har ingen drømmer blitt oppfylt på den måten.

Rigmor: Raringen! ;) Du slapp i det minste unna kjærlighetssorg, lengsel og savn. Ihvertfall ift. kjendiser.. jeg regner med du ikke var immun mot avstandsforelskelser på skolen.. :)

Alf Ivar: Jeg tror alle har vært forelsket i enten Whitney Houston eller den livvakten. Den sangen gjorde sitt for å sette hjertene i sving, ihvertfall. ;)

Støvkorn sa...

Hehe, artig, så faktisk det showet selv, og skammet meg på deres vegne da de sang en sånn fiskebolle sang... haha, tenk over det neste gang du er sjalu, ikke alle som driter seg ut med barneviser på nasjonal tv ;)

mirakel sa...

Jeg kunne sunget fiskebollesanger hver dag, hvis det hadde gitt meg Taylor. :p

Men, ja. Det var i grunn litt pinlig.