onsdag 2. mai 2007

Kresen

For akkurat 1 år siden skrev jeg en liste over egenskaper jeg ønsket at min neste kjæreste skulle ha. Den er lang som et vondt år, og jeg begynner å innse at jeg var vel kresen. Til mitt forsvar var jeg midt oppe i en vanskelig og nysingel periode. Det forklarer en del av de bitre punktene (og enda har jeg sensurert bort noe).

(og jeg håper at jeg ikke skrev i prioritert rekkefølge. Dessuten vil jeg understreke at jeg har vokst metervis det siste året. Helt sant.)

1. Han skal røyke fast (gjerne tjue om dagen og førti til fest)
Jeg var en bestemt ung dame, ser jeg. Nå har jeg funnet ut at det finnes en hel masse festlige mennesker som ikke røyker. Hvem ville ha trodd det?

2. Han skal ha en Mops, eventuellt en annen hund.
Det er ikke dumt om jeg finner en som liker dyr, men det er ikke like avgjørende lenger. Tidligere ville jeg måle om de var gode fedre på den måten, men nå er jeg jo generellt usikker på om alt dette barnestyret er noe for meg.

3. Han skal drikke rødvin, og ELSKE å drikke alene sammen med meg.
Latterlig krav. Jeg trenger ikke en som drikker i det hele tatt.

4. Han skal like å se på tv/film.
Siden jeg selv er en skikkelig tvslave kunne det vært flott å finne en som kunne dele den gleden med meg. Ja takk.

5. Han skal like å være på nettet, men han skal ikke være nerd.
*rister oppgitt på hodet* Jeg vil mer enn gjerne ha en nerd, jamfør forrige innlegg.

6. Han skal ikke være klissete og sentimental.
Vel, jeg hadde et poeng der. Det er ikke så lurt at jeg finner en som er like dramatisk som meg, tror jeg. Men jeg er ikke så hard at jeg kaster opp om jeg ser kjæresten min gråte, altså.

7. Han skal greie å snakke om følelser.
Jepp, dette kravet består. Takler ikke huleboermannfolk som ikke klarer å fortelle hvordan de egentlig har det.

8. Han skal ha hatt et langt forhold tidligere, men han skal være uvenn med eksen sin.
Hah. Intet mindre enn uvenn, faktisk. Der kom nok min mindre pene side frem, merker jeg. Sjalusi er sjelden vakkert. Vel vel. Jeg står fortsatt ved at han skal ha hatt et lengre forhold før. Jeg orker ikke å være den første seriøse enda en gang til. Det fungerer tydeligvis ikke.

9. Han skal være litt sjalu. Ikke sykelig, men litt søtt-sjalu.
Her er jenta med krav. Vel. Jeg liker å føle at jeg blir satt pris på, så sunn sjalusi er topp.

10. Han skal være sjarmerende og pen i mine øyne. Vil ikke ha en typisk kjekkas, de faller jeg svært sjelden for.
Her beskrev jeg kanskje ubevisst en nerd? De er nydelige i mine øyne, og ikke slike bråkjekke smukkaser som fjortissene elsker.

11. Han skal være snill, ærlig, trofast, morsom og alt dette selvfølgelige.
Check, check, check, check.

12. Han skal ha en god familie som jeg kommer lett inn i.
Det er positivt om jeg kommer godt overens med familien, men det er jo ikke de jeg skal være sammen med. Ikke et must i det hele tatt lenger. Tror jeg var påvirket av det faktum at jeg savnet eks-svigermoren min fryktelig.

13. Han skal være en type som tar initiativ.
Tja, blandede følelser her. Jeg liker ikke å bli jaktet altfor mye på, men det er fint om jeg kan bli beilet litt etter også. Stadig dette ønsket om å bli ettertraktet.

14. Han skal være god i senga.
Selvsagt.

15. Han skal like meg akkurat sånn som jeg er.
Du må ta hele pakka. Full pakke, som Grandiosa så fint sier det.

16. Han skal ikke klage på noe med meg eller mitt vesen.
Etter en liten realitetsorientering innser jeg at dette er helt umulig. Selvsagt finnes det ting ved meg som irriterer mannfolket. Ganske mange ting også, antar jeg.

17. Han skal like biler. Gjerne Audi, siden det er de jeg kan litt om.
Spør meg om Audi, en eller annen. Jeg kan det garantert!

18. Han skal ha god tid til meg.
Men jeg må få tid for meg selv også. Skal ikke ha en needy type som bare finner på ting med meg. Gylden mellomting, heter det vel.

19. Han skal være interessert i det jeg forteller.
Jeg vil ha en mann som vet hva jeg jobber med, helt eksakt. Det er ikke nok å bare si at jeg jobber med rus.

20. Han skal ikke være forsinket til ting.
Jeg er en stresset person, og takler ikke å måtte vente. Ikke en gang om det "bare er fem minutter". Skjerp deg, og vær presis/fem minutter tidlig ute!

21. Han skal klare å ligge i senga en hel dag, uten å bli rastløs.
Spørsmålet er om jeg klarer det. Tror dette kravet kan kuttes ut.

22. Han skal være smart, men ikke altfor smart (vil ikke føle meg underlegen).
Gi meg en nerd som kan alt mulig! Jeg stoler på mine 111 IQ-poeng (heter det poeng?), og lover å ikke føle meg underlegen.

23. Han skal gjøre meg TRYGG.
Som jo er hele poenget med en kjæreste.

----

Dett var dett. Jeg må si det er en litt flau liste. Tviler sterkt på at noen kjenner seg igjen i alle disse punktene. Og jeg gremmes over at jeg ikke la vekt på at jeg trenger en mann som dreper edderkopper. Skammelig.

9 kommentarer:

Anonym sa...

*fnis*

Ja, der var jenta med kravene i orden! :D Artig å lese.. Hva med å skrive en liste som er mer oppdatert, med hva du ser etter akkurat nå?

mirakel sa...

Du svikter meg aldri, du.. :) Blir alltid så glad når jeg ser at du kommenterer.

En oppdatert liste kommer etterhvert. Må bare tenke meg nøye om først.

Anonym sa...

Herregud, jeg har tenkt på et innlegg jeg skal skrive i hele kveld. Jeg sleit jo ikke sånn med å skrive før!? Er det VGBlogg som gjør meg så bevisst?? Eller er det din suksess? Hehe. Jeg sliter!!! Tror bare jeg dropper hele innlegget og dusjer. :)

PS. gleder meg til liste! ;)

mirakel sa...

Nei, du har jo alltid hatt så lett for å skrive. Hm.. hva med å prøve et annet nettsted? Det kan hende VGB ikke er din greie, rett og slett!

Gleder meg til du poster et eller annet innlegg igjen, da. Jeg er på konstant venting! :)

Anonym sa...

Strålende liste. Og det understreker helt klart mitt poeng i en kommentar til forrige innlegg. Du er kresen, men klarer å være realistisk. Du vet feks at mannfolk er enkle sjeler ;) Bruker du å ha emd dennne lista på byen? Ser for meg deg med en slik mappe som de bruker når de gjør spørreundersøkelser på gata. Hadde vært heilt genialt faktisk. Også kunne du gått bort etterpå og sagt: "Hei, du har fått karakteren 8,9. Vil du bli med meg hjem?" Hadde vært et strålende sjekketriks tror jeg ;)

Frøken Makeløs sa...

Haha, her var det jo alt fra ganske selvfølgelige krav (ta initiativ, kan snakke om følelser) til litt mer uventede (må ha en mops). Antar at denne listen faktisk vil være nyttig for å kunne sjalte ut en del menn, i motsetning til hvordan sånne lister pleier å være.

mirakel sa...

Sprett: strålende idè å ta med på byen! Jeg ser det faktisk for meg selv. Kunne vel hende at enkelte ville blitt skremt over et direkte "er du god i senga?" spørsmål, men dog. Er jo spennende. ;)

Frøken makeløs: nå har jeg akkurat laget en mer normal liste. Enkelte av punktene er såppas enkle å måle, slik at det er lett å luke ut hvem som definitivt ikke er med på andre runde. Er bare at jeg begynner å bli litt mer "rund i kantene" etterhvert som jeg har vært singel en stund..

Lothiane sa...

He he, artig lesing! Godt å se du har gått tilbake på en del krav.

Jeg kjenner igjen dette fra da jeg var ny i Internett-sjekke-verdenen. Da hadde jeg også en lang smørbrødpakke. Mye av det handlet om at jeg ikke ville ha noen som ligna på forrige fyr. ;)

Jeg har etter hvert moderert meg. Jeg vet jo at hvis jeg faller for noen så er det neppe en som passer inn i en mal jeg engang hadde.

Lykke til videre - håper du får napp med din nye liste (som jeg skal lese nå)

mirakel sa...

Lothiane: Jeg skrev denne lista rett etter at det ble slutt mellom meg og eksen, så en del av punktene var vel litt preget av det. ;) Og jeg er også veldig glad for at jeg har senket kravene litt. Ellers ville jeg bli nødt til å miste håpet helt. :)