fredag 23. mars 2007

Kurs

Jeg føler meg utrolig voksen og viktig hver gang jeg skal på kurs. Særlig kurs på hoteller. Etter fem somre som stuepike er min største erfaring med hoteller å vaske. Så hver gang jeg faktisk skal sove der føler jeg meg som en skikkelig businesswoman. Dressjakka er på, og jeg får et ganske verdensvant uttrykk i ansiktet. Inntil jeg skjønner at dette ikke er min greie.

I går var det greit ganske lenge. Jeg hilste høflig på resepsjonistene, og fant (det fine) rommet uten store problemer. Det ble derimot vanskelig når det var på tide med middag. Jeg er en kresen og lite bereist frøken. Når man da kommer til et bord med flere gafler og kniver kommer prestasjonsangsten. Og alt dette har jo skjedd meg før. Det er ikke så lenge siden jeg var på hotellkurs, og da var jeg like nervøs. Det er tydelig at dette rett og slett ikke er for meg, for alle reglene jeg lærte den gangen er forsvunnet. Så der sitter jeg.. rak i ryggen og med et stivt blikk. Den mest kresne jenta i verden skal spise på fancy restaurant. Jeg var heldig denne gangen. Greide å smake på alt, og det var faktisk ganske godt. Hadde jeg klart å slappe av så hadde det helt sikkert vært ganske hyggelig også. Det var i grunn bare èn pinlig hendelse, og det var når nabojenta spurte om jeg var gravid. Snakk om å rette seg opp enda et par hakk! Magen ble straks flere centimeter mindre, som en refleks. Det viste seg at hun spurte fordi hun overhørte meg sukke over at jeg drakk cola. Joda. Hun skal få slippe unna med den. Vel. Etter maten kom kelneren og skulle ta betalt for drikke til maten. Jeg var klar til å betale, men så sa han: "den bjudar vi". Så da fikk jeg brusen min gratis. Først trodde jeg det var fordi jeg er så likandes og morsom, men etter litt analyse har jeg funnet ut at han syntes synd på meg. Han så sikkert at jeg var ufattelig utilpass.

Og da var det bare å puste ut, og løpe til hotellrommet. Der ventet lunken svenskepils, noe som passet meg mye bedre. Jeg hadde en meget hyggelig (dog litt sær) kveld med kollegaene mine. Jeg skal forøvrig ikke skrive noe særlig om dette, da jeg har lært at det ikke er alt som trenger å være ute på nettet. Men det var iallefall en bra kveld. Og jammen var ikke kurset bra også. Nå har jeg lært hvordan jeg skal snakke til folk. Og jeg kan manipulere de fleste til å si det jeg vil. Bare prøv meg.

Kun en liten observasjon: mannfolk er utro kryp. Send aldri mannen din på kurs/seminar. Han legger mest sannsynlig an på en ung og litt brisen jente. Hadde hun ikke sagt "nei takk, jeg ser du har en ring?" hadde han antagelig glemt deg der hjemme. Det er heller ikke særlig ok at mannmedtobarn står og forteller ung pike hvor pen hun er, og hvor heldig den neste kjæresten hennes er. For så å fortelle livlig om sine affærer og småsprang, samt å bli skuffet over at jenta trekker seg unna. Det er fint.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Iiiik, må bare understreke hvor flink du er til å skrive..!!!!!! Gud a meg, dette kan du!!!! :D Elsker å lese her. :)

mirakel sa...

Så koslig.. :) Hehe! Det blir annerledes skriving her, ja. Det er morro å bruke litt tid på setningene i stedet for å bare skrive, sånn som jeg gjør på LJ.

Takk, ihvertfall!

Anonym sa...

Ble jeg veldig glad for at vi ikke har felles middager og sånt på kurset jeg er på. det vet jeg ikke helt hvordan jeg hadde taklet.

Og gravidspørsmålet er kostelig da. bare jenter som tør å spørre om det. vi menn vet at det skal ikke spørres om, selv om man ser en baby komme ut, så skal man være forsiktig med å ymte frempå om sånt.

mirakel sa...

LordX?

Felles middager er stress.. selv om jeg syns det er stas med gratis mat, så skulle jeg gjerne byttet kurs med deg.

Jeg skal aldri spørre om noen er gravide, ihvertfall. Det er faktisk ganske flaut for den som blir spurt også. Det tryggeste er nok å late som ingenting.

Anonym sa...

ja lordx, men jeg foretrekker å bli kalt Kent.

Alt som er gratis er bra.

Late som ingenting er en super livsstrategi. funker som bare det.