mandag 26. mai 2008

På byen

Musikken dunker rytmisk, bena mine følger det nesten automatisk. Jeg står ved baren og nipper til drinken min. Den smaker beskt, men godt. Jeg leker med sugerøret. Det er lett å drikke drinker og late som at man er mystisk og sexy.

Lyset endres i bølger. Blått, rosa og lilla. Det er nesten som å være tilbake på ungdomsdiskotek. Med det samme hører jeg et lite "pfffft". Det er røykmaskinen. Dansegulvet legges i tåke. Det kjennes som om man danser på en sky, det vet jeg.

Men jeg står ikke der nå.

Menn som står ved baren og ser, menn som står ved dansegulvet og tar, menn som sjangler meningsløst rundt, på utkikk etter et nytt bytte. Jeg hever øyenbrynene til en av dem, lar tungen leke med sugerøret. Han hever øyenbrynet utfordrende tilbake, og jeg ser vekk. Jeg vil ikke det spillet der i dag.

Jentene viser hud. Det er ikke lenger enten utringet eller kort, det er både òg. De danser tett inntil hverandre, hyler når de treffer noen de ikke har sett siden tidligere på kvelden. Øverst på et lite podie står det tre stykker alene. De stripper, ser det ut til. Bare at de minimale klærne er på. Ansiktene er uttrykksløse. De glor, tar tak i stengene, jukker mot dem. Gjør seg så sexy de bare kan. Hele den tiden jeg ser på dem så smiler de aldri. Det ser ikke ut som om de har det gøy.

Jeg snur meg mot venninnen min. Drar toppen min litt, den er altfor utringet. Deler av bh'en synes når jeg ikke er oppmerksom.

"Skal vi bare gå og spise en bakt potet?", spør hun. "Jeg trodde aldri du skulle spørre", svarer jeg.

Det er godt å komme ut i den friske luften. Vekk fra kjøttmarkedet.

10 kommentarer:

Vivian sa...

Utrolig bra skrevet :) Akkurat som om du skulle vært i mine sko en av de sjeldne kveldene jeg faktisk gidder å dra ut på byen. Kjøttmarked, ja.. Der sa du det!

Anonym sa...

Du formidler stemninger så bra, Mirakel :)

Anonym sa...

Eg trur eg vil anbefala å gå på ein pub neste gong, ikkje fjortis-diskotek ;P

Frøken Makeløs sa...

Oi, det høres ut som et skikkelig slitsomt sted!

Anonym sa...

Kjempeflott skrevet :) Du er veldig flink til å skape stemninger med det du skriver, derfor er jeg ofte innom bloggen din og leser. Klem

mirakel sa...

Vivian: Tusen takk! Det er antagelig fryktelig mange som føler det sånn som jeg gjør.. men man føler seg bittelitt alene om det når man er på markedet. ;)

Maria: Å, tusen takk!

Kari: Jeg skal ihvertfall aldri tilbake der jeg var. Sier seg selv at det er overfylt av fjortisser når de har strippestenger der. Slike muligheter, vet du. :p

Frøken Makeløs: Jepp, det var det. Aldri mer..! Men jeg hadde det overraskende nok gøy den kvelden også.. noe jeg tror skyldes meg og min venninne, ikke utestedet eller menneskene der. ;)

Beate: Tusen, tusen takk! Det var utrolig fint å høre..! *smile*

Anonym sa...

Bra beskrivelse! Huff... det der er ikke noe for meg altså. Jeg hadde også foretrukket den bakte poteten. :D Eller en prat rundt bordet på en roligere pub. Egentlig trives jeg best i sofa'n. ;)

Men bildet er veldig fint! :D

mirakel sa...

Velkommen tilbake til bloggverden, Lothiane. ;)

Bildet er tatt til en nettavis. Følte meg som en kjendis, gitt. Hehe! Men, joda.. sånne steder er ikke noe for meg heller. Neste gang blir det et helt annet sted..!

Anonym sa...

Eg såg d va Tigertiger du va på, d e jo ein heilt FORFERDELIGE plass! Eg villa meg inn der i Bergen for ei stund si, og d e nok fyste og siste gongen eg sette mine bein på den plassen! Eg blir rett og slett provosert av strippestenger, porno interiør og BI-bimboar!

Nei, d e nok tryggast på pub! ;-)

mirakel sa...

I hear yah, Kari! :) Vi er nok samme typene. Jatakk til pub og ikke se-og-bli-sett-steder. Tiger Tiger er helt håpløst. Aldri mer!